Monday, June 27, 2005

indon ooo indon




minggu lepas aku gi indonesia.kebetulan rezeki aku cuti nih dapt join kelab gamelan aku wat program cari2 gamelan di indon.semlm baru balik..perghh...penat gile.penin kepala pun tak ilang lagi.bukan pe,tersilap strategi ms naik kapal terbang tu perut aku kosong.aku nih pantang skit lapar,tambah2 nak jalan jauh.uhhh tak tahann....nasib baik la sempat gak gi beli piza kat airport.tapi sikit sangat.makan angin je la lebih.
paling aku tak leh lupe adegan elly ilang beg kecik..hahahaha soryle elly sebenarnya aku yg sorok beg ko tu.pakat ngan acik.takut gak aku..kot2 buatnye kena tempias kat aku lak lepas tu,ilang pasport ke..maunye jadik minah indon aku.
time shopping...sakannnnn..kalo booleh nak tawar habis2.kak wani dengan confident jer nak tawar kain sarong lima ribu rupi.mau tutup kedai tauke tuh.elly plak ngan confident nye tawar kurang dua ribu..padahal tauke tuh letak harga 4 kali ganda..hahahha mmg untung besar ah tauke tuh dapat customer cam ko elly.
banyak tempat kitorang gi..pegi solo,bandung,jogja n the last place is jakarta.baru aku tahu gamelan nih besar gak pengaruh.bidang yg agak luas.indonesia nyer gamelan mmg unik n lagu2nye mmg lagi asyik kalo nk dibnding ngan lagu gamelan mesia.kagum sangat tgk bebudak universitas main gamelan..siap skill silang tuuuu..tabik..tabik.lagi chandi borobudur and also pegi tengok mcm mn nak buat gamelan.dari segi keselamatan,aku rasa agak teruk.habuk toksah cakapla,sampai itam taik idung aku.ish aku rasa,worker kat sini patut gi wat medical check up tiap2 tahunla..ntah2 tembaga pun leh ade lam usus diorang.pepun,kat situla letaknye harga gamelan tu..bukan senang nak buat n bukan senang utnuk dikuasai..chewah!
cuma yg paling aku appreciate..tak sangka acik akan hadiahkan aku gambang...hehehe terharu tul.siap de ukir nama aku lagi tuu.sampai sekarang pun tak ilang lagi rasa terkezut ni..sampai nak main gmbang tu pun terketar2.hahah kakak aku lagi terkejut badak tgk aku wat balik gmbang.mesti dia ingat aku nih obses tahap cipan dah ngan gamelan nih.pepun pakcik usop...terima kasih yang tak terhingga..tak tahula nak ucap macam mn lagi...
trip kali nih mmg yg paling best la aku rasa.dah le ukm sponsr...huhu bukan senang tuh.untuk bebudak gamelan..korang mmg best!cayalah!

4 comments:

ArieYoS said...

hui..gi indon..dah berapa kali dah tu?aritu dengarnye gi indon dah?..pergh rugi x masuk kelab gamelan..

MiSs iiMa said...

heheh tu la rugi2..nak masuk ke?ade kosong nih untuk pemain gong..hehe

enPatem said...

gambang pemende dowh???? taik idung ko itam ek? takpe, nanti balik berus ok. kot ada tembaga besi kat situ. Muahahahahah....

MiSs iiMa said...

ahhaha kureng ko patem!