Thursday, July 07, 2005

babysitter



bagi menamatkan sisa2 cuti aku yg tinggal baper hari je nih, aku tlg akak aku jadi babysitter anak2 dia.kecewa gak aku awl2 tuh,punyale beria kater nak bawak aku ikut dia gi makan hangin kat aussie,alih2 tak jadi plak sebb takde sape yg leh jaga anak2 dia(she did not plan to bring them along)..tambah malang,akuuu plak yg jadik minah terjun babysitter anak2 dia lak.2 orang lak tu..hemmm baru jer berangan nak gi goldcoast,makan angin kat sidney..nmpaknyer buang hangin je la..
sepnjang jaga budak2 bertuah ni,kadg2 sakit jiwa gak.sorang ni umo dah tiga tahun,sorang lagi baru 9bulan. yg si kecik(akif) nih,mak aih..pntang aku takde,menangis mcm nak terkeluar anak tekak.manja betul!asyik nak melekat je..sampai aku nak wat keje lain pun payah.nasib baik yg si abang (amir)tak banyak songeh.tapi makan payah beno,cekeding jer,sian plak aku nengok.
tapi bukan aku sorang yg jaga bebudak nih.shift aku siang jer..de sorang lagi akak aku yg tolong jaga.dia shift mlm.so mlm2 aku masih blh tido nyenyak..hehe..kalo aku sorang yg jaga,tak tahula aku cmne rupa aku naik sem nt..
bila dah tak jaga nih,rindu la plak aku..teringat time dia senyum kat aku,peluk aku..nk manja2 ngan aku.erm ni baru ank orang,ank aku sendiri nti tak tahula..huhu..

5 comments:

john_laabu said...

uihhhh..nah nikoh dah ker??hihih...

MiSs iiMa said...

sampai masa nanti aku nikahlerr

patem said...

uisssshhhh...bila branak nih imah.. meh la kasik aku sorang.. nak yang abang ler, biau aku kasik makan sampai gemuk cam aku..muahahahahaha... aku dah tukar blog weh, nih yang baru.. yang dulu tak leh nak masuk... ok.. adios..

ArieYoS said...

baguss

haroldhuron0178 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here