Monday, March 05, 2012

Kalau dah namanya takde rezeki...

Alkisah suatu hari pintu freezer peti aku tak tertutup rapat starting 7 pg waktu aku nk pegi kerja sehinggalah aku balik dlm pukul 10 malam lepas amik Irfan dari rumah in law. terkejut aku bila buka peti tak sejuk and berbau. baru tersedar pintu frezeer tak rapat and all foods were defrosting. paling sedih..Ya Allah luluh nye hati ni tgk susu emas ku habis semua cair..susu yang susah pyah aku perah utk bekalan irfan..susu yg tanpa jemu aku usahakan usung pam ke hulu hilir dengan harapan dapat fully bf irfan lebih lama...ya Allah besarnya dugaan ni..terkedu terkesima hancur segala impian..
Sudah hmpir sebulan berlalu..walaupun irfan masih bertahan dgn susu emas ni, aku tak mampu nk tahan rasa kecewa tiap kali lihat hasil yg makin berkurang.mungkin terlalu stress dgn insiden yg berlaku lebih2 lg irfan perlu lebih banyak dr yang aku mampu dapatkan..sedang yg pernah ada hilang sekelip mata..
Kasihan anak mama..nak makan nasi tak boleh..nk minum susu tak cukup pulak..
nampaknye setakat ini sahaja kemampuan dan kejayaan mama..

Ya Allah murahkan lah rezeki anakku...

8 comments:

Anonymous said...

sedihnya baca.. saba ye. kuatkan semangat. where there is a wish, there is always a way. pasti boleh punya :)

Fatima Saiful said...

eh dah 6bulan kan???boleh dah makan bubur nasi. letak ikan bilis+kentang...nyum2~
bab freezer tak tutup rapat tuh, tak dapek aa nk tlg. mmg besar dugaan mu..byk tak stok yg rosak tuh?

shye said...

aku pernah dengar kisah org lain yg stok susu dia kumpul sejak 2 minggu lepas bersalin, sampai la lagi 2 minggu nak masuk kerja, semuanya rosak sebab yg sama : pintu peti freezer tak tutup rapat.. memang meraung lah.. sedih n kesian tp nak buat camne... nangis puas2 je lah...

tu lah dah namanya takde rezeki.. moga2 ALlah bantu kita yg lemah ni.. mudah2an.. sebab niat kita baik dan murni.. chaiyok imah!

MiSs iiMa said...

hampir separuh aku buang esp yg tarikh lama..separuh lg bekukan balik n bagi jugak campur dgn yg baru.setakat ni ok jek.tu lah aku harap Allah bantu aku teruskan niat murni ni.insyaAllah.
Thank u for the support!
Take, irfan baru start makan bubur minggu ni ikut resepi ko tulis.mmg sedap aku pun makan sekali hehe..

juelee said...

dugaan besar ni.. sabar imah.. aku pun bjaya fully BF rayyan sampai setahun je sob sob sob.. susu kering akibat outstation byk sgt huhuhuu

Haney B said...

imah, nak tmbh susu cuba makan supplement shaklee..ko search la, byk info

Anonymous said...

Salam sis.. sedihnya baca. tp sis cubalah banyak makan madu, kurma, susu kambing. InshaAllah semua tu blh banyakkan susu. Dan jgn stress, nnt x nk keluar pulak. selagi ada keluar cuba amalkan makanan yg blh banyakkan susu...

MiSs iiMa said...

InsyaAllah semua saranan2 tu akan daku cuba. skrg everyday kena supply susu fresh kt irfan.meaning takleh fail pump even sehari pun at work.huhu