Wednesday, December 17, 2008

Some Story Telling..

hm lama plak tak apdet blog ni.hr ni server down kt ofis..habis kebanykan keje terbantut..aku siap tertdo2 lg tmbah2 rasa tak baper sihat skrg.so lepak2 je la..baca paper n tulis blog.heh bknnye nk menambah ilmu pengetahuan instrument ke ape..malas..malas..

story 1: Sepetang bersama Ain


my cute little ain

past 2 weeks aku stay kt umah kak yah..seronok sebb balik keje boleh main ngn ain farhana yg comel.geram betul kt bdk ni..dah la comel pastu suka senyum pulak..and then suka manja2.
klu ade makcik n pakcik dia dtg rumah mmg syok la ain ade transport free kehulu ke hilir atas dukung je..skrg ain da masuk 7 bulan..da boleh merangkak n da tumbuh 2 gigi bawah..sikit hr lg boleh main kejar2 la bila da boleh jln nt..



model kali ini



da pndai posing



ada some big editing kt sini..cuba teka hehe



they said kecik2 dulu muka aku cam ain..ade iras2 tak?? :D

story 2: Mr & Mrs Amir




hasil editing nani:
dikmer n me

Lama betul rasa aku tak jumpe adik aku yg sorang ni..masih igt lg kali terakhir aku jumpe dikmer ms hntar gi epot..amir got to fly to Jordan for his medical studies. i remember i cried the whole night missing him as if we'd never been apart.that was about 3 years back..since then i've never seen him anymore..but still we had chatted sometimes thru online and cards. teringat zaman kecik2 dulu..dia la antara geng kamcing selain abe n ican..sejak dr celik mata je pagi2, papa mandikan kitorang sama2, brekfas ngn nasi lauk telur then petang2 main gusti bantal/sekolah2 (akula cikgunye :D)/main bola,ptg2 aku masakkan oat then dalm satu mangkuk berebut makan ng milo,then when the night came..baca quran then tido smbil menendang antara satu sama lain.that's my bro..without i realize..those days had gone so far behind me.he's no more a little boy i used to tease until he cried sambil menggosok2 sebelah mata.he's no longer the one who would try hard to be as good as us so that these brother n sister (me) tk pndang rendah (coz he's the youngest among the 4 of us)..i just realize..he's big enough now..
Tanggal 10 December lepas bersempena hr raya Qurban ke-3, adik aku yg sorang ni akhirnye dah selamat diijabkabulkan dgn pilihan hati Nor Zayyani (i hope this spelling is correct) nun jauh di Jordan. a big congratulation to him sebb berjaya memintas kakaks dan abangs dan memecah rekod kawen paling muda dlm famili.smpai sekrg susah nk percaya that he married at the age of 21!huhu caya la bro..



once upon hari raya



during meminang




-akad-
Selamat Pengantin Baru my dearest brother..

what ever for your happiness..to my dearest little bro, I pray to Allah that you are strong enough to carry out the responsibilities, granted with longlasting happiness and tak pernah lupa kami yg sentiasa mendoakan yg terbaik untuk Mer.jgn org da bagi kawen..tak mau balik mesia dah..hmm..bila pulak turn aku nee..

Special utk MEr..

Buah pauh delima batu
Anak Sembilang di tapak tangan
Walau pon jauh negeri Satu
Hilang dimata di hati jangan

Amat garang datuk bentara
Musuh melanggar habis dibenam
Dulu seorang kini berdua
Hidup bersama susah senang

cewah..

story 3: balik kampung lagi


Raya Korban lepas sekali lgi aku balik kampung berjumpe sanak sedare mara.kali ni mmg berpeluang ketemu ramai sepupu sepapat yg da bertahun aku tak jumpe..smpai kan ade yg tak perasan aku pun ade..ade ke igt aku ni Ijoh..setelah mengamati susuk tubuh dan raut wajah yg lebih glamer dr ijah..brlah mereka2 itu terjerit sikit smbil menyapa dgn ayat yg lebey kurang sama je sumer "lorr Timah ka..lamo tak jumpo. dok besaq tu jugak nah!" aku rasa mcm bertambah je berat aku lately..but it's okay..i take that as a compliment hehe..
ramai ahli2 jawatankuasa baru famili yg br jumpe..Kak Lah rupenye da beranak 4 nk masuk 5 on the way huhu..last sekali aku jumpe kak Lah baru beranak 2. anak2 Kak Neng 3 org sedondon baik2 je sumer reminded me to my 3 cute nephews in Uk(igt lg ke kt CikTie ni..) Anak Bang Yi sihat betul, sikit2 ade resemble muka bapaknye..Anak second Kak Uda comel, senyap je aku dukung letak atas riba contra to his brother asyik nk berotomen je siap lompat atas meja..menggerunkan makhluk2 lain yg tak berdosa seperti aku ni heh. Abg Nizam pun br dapt baby girl nama Kamilia..huu glamer gitu.



sepupu sepapat

Kali ni kamera man agak mls (maybe asyik terpk bile pulak turn dia nk kawen) tak banyk gamba raya taken by him.yang banyk nye konfem lah daging2 Qorban yg tak kire pg petg jd menu utama. that is something i like during raya Qorban kt Sik, wp aku ni bukannye suka sgt mkn daging, tp dgn hidangn air asam yg pelbagai lg mengncam selera..air asam kerisik ada, air asam kicap ada,daging bakar, daging rebus masak kicap,gulai, nasi daging dan segala tema daginglah..tak mampu den nk menolaknye..kang tak makn lapo pulak heh..yg pnting masa ni la nk berkumpul jumpe sedare mara n apdet citer pasal life masing2..
mmg syiok!mlm2 pulak buat tornoument congkak n then berebut2 pulak pakai inai kt jari..kali ni ade jenis inai terbaru..inai tube.tak perlu leceh mcm inai daun nk kena tumbuk n bungkus jari bagai.inai tube ni senang, just tekan letak inai atas kuku then tunggu smpai kering.hasilnye..tada..kuku merah mcm buah epal!apo laie..conteng jgn tak conteng!


nani yg conteng



yg mana paling buruk

story 4: resign

two of my good frens in MMC is going to resign nex week.selambe peram citer ni minggu lepas baru bagitau aku cis. whatsoever..still i want to congratulate him and her for getting the opportunity to upgrade their lives..kan bagus klu aku pun boleh shortcut, keje2 terus gaji masyuk..huhu keje mls,experience pun ciput..ada hati..
All the best in your new job undertaking and happy belated birthday :)




5 comments:

Anonymous said...

kesian betui.. tangan ku menjadi mangsa lukisan abstract yg x berapa abstract.. huhu

fizah said...

byknyer crite imah...:p

utk idea post trbaru imah, rajin2lah buat tag anda..

selamat bercuti..

Anonymous said...

hmm..tangan saper lah yg gemuk dan lebar tu..kikiki (kcah)

patem penat ni nak komen, banyak giler citer... said...

Story1: Aku rasa cam baru lagi ko cakap dak ain ni lahir tapi masa tu ko kat jerman lagik, dah besau pe nyer..

story2: aku tak paham, korang pinang kat sini tu sebelum adik ko pi jordan ker? ker korang jer pinang kat sini, pastu dia mmg dah kat jordan? (p/s ko bila plak)

story3: besau jer dengarnya family hang.. hehehe..

story4: ko tanak gak ker?

MiSs iiMa said...

cikning: abstract itu seni..bertuahla mu dpt peluang mnjadi mngsa seniku hihi

fizah: itulah kena buat tag fizah nih..patem pun sama tag kite gak

kak cah : tangan kakning..tangan kakning..hihi

patem: penat nih nk jawab komen2 ko.

story 1: itulah da besau rupenye..aku igtkan mengecik heh

story2: famili aku pergi meminang ambik syarat je..boleh kenal2 famili biras..tgk cemana rupe mak bapak dia.tade sarung cincin pun dah tuannye pon kt jordan.pastu ayah zayani pergi jordan nikahkan diorang..selamat dah adik aku sorang ni..ko bile patem?jgn tanya aku..

story3: mmg konfem besao pun heh

story4: aku nak..tp kampeni lain tak nak..hu~~