Tuesday, November 18, 2008

Allah saved me..



actually not really in the mood of writing..tp sangapla plak mlm ni.tepon member2 sumer ade hal, datingla, tournament lah,meeting lah.tkpelah layan blog lah..lama tak jot down something.
erm ape tah nk citer..pk jap..
lately life aku goes as usual, nothing so special.nk enjoy2 pun time weekend je.ade gak sekali sekala join member lepak lepas keje tp tak larat lah nk selalu mls nk balik lmbt kang ayah aku kurung kt luar rumah plak heh..takdelah..
weekend 2 minggu lepas mcm biasa aku turun bangi.igt nk gi swim ngn kak yah sabtu pagi tp kak yah kena oncall pulak.so aku ajakla rakan2 sebaya tp lija je yg berjaya dihasut.cadangnye nkgi kul 9,tp time matahari atas kepala bru lija smpai amik aku gi kolam.kelakar betul berenang ng liza,nasib tak pecah je kolam dengan gelak aku.tp aku kagum dgn usaha gigih liza blaja berenang akhirnya berjaya meniru aksi katak berenang (berenang katak) bravo..bravo..nt smbung kelas lg ye lija..
aku da lama teringin nk swim kt kolam besar.kolam pompuan yg aku dok berkuak2 selalu tu kecik skit.agak2 1/3 kolam besar.kedalaman pun sama je.still leh cecah kaki kt dasar.teringin tu sebb kecik2 dulu time aku start blaja berenang aku selalu lepak2 kt tmpt paling dlm.rs syok plak dok apung2 bdn kt situ.tp tu dlm 12 tahun lepas le huhu..time body aku lebey kurang je ngn tiang..tiang rendah heh.alkisahnye lepas lama berkuak dan berendam kt kolam pompuan, time tu liza da surrender, dok berjemur tepi kolam je, aku pun cakp kt liza..nk trylah pegi kolam besar.konon nk test power sebb aku tgk ramai bdk2 je..org lain pun pakat da balek..ade sorang dua je.ms tu aku da letih sbrnrnye, tp sebb semgt nk mandi kt kolam besar..aku pun kedek2 pegila terjun nk test depth.mak aih series dlm gilo..tenggelam hbis aku.ni baru best hehe puas, akhirnya dpt gak swim kt situ..liza just tunggu aku kt tepi kolam layan aku lepas gian..
apo laie..aku pun start la swim melebar kolam smpai ke ujung..huh jauh gak..smpai kt ujung termengah2 aku..boleh tahan jauh gak banding ngn lebar kolam pompuan..ms tu da start panas terik..aku bajet biar patah balik pastu aku naiklah kot.satu round cukuplah.tetibe lija jerit btau dia nkgi toilet.aku pun jerit jugak jwab..okkeyy!
so aku pun smbung balik berenang.tataulah ape yg aku pk..mungkin pk nk balik je kot.cepat2 smpai ujung.terlupe yg aku ni actually dah penat gile.smpai kt tengah2 tetibe br terasa cam da tak larat..tak daya nk tahan nafas lama2,aku try hembus nafas..then angkat badan nk amik nafas balik..huh da mula tercungap2..sempat amik nafs pendek..hembus.. cuba lagi angkat bdn..kali ni series betul2 tak larat..tk smpt pun amik nafas sebb separuh muka aku je timbul..ya Allah..ms tu tetibe rasa takut sgt..tgk kt bawah dalm gile..tgk depan jauh lg nk smpai dinding..aku try apung badan but seriously aku sgt penat..badan rasa berat nk jatuh bawah..dahla tade org dah kt sekeliling..liza pegi toilet pulak dah..
aku try paksa diri seboleh mungkin angkat badan untuk amik nafas..arghh tak boleh..mungkin sebb aku tgh tercungap2..ms tu tade lain aku pk..klu aku lemas ni konfem takde org perasan sebb aku sorg je kt tmpt dlm tu,lg pulak aku msti jatuh ke dasar which was agak gelap bnding tmpt yg kurang dlm.ya Allah penat nye..bgilah aku kekuatan..aku tak nk lemas!!
smpai satu tahap tu..aku rasa da tade nafas dah....tak tahulah nasib aku..aku tawakal je..aku hanya mampu tahan baki nafs yg ada.da mula rasa sakit kt dada...da terbayang2 ajal depan mata..menangis aku..
but suddenly aku rasa cam aku nmpk dinding kolam..ya Allah!kau berikan aku harapn..berikanlah juga aku kekuatan..fatimah..keep going fatima..keep going..dont give up!..i kept saying that to myself..and finally..sapp!tangan aku pegang tepi kolam, terus aku tarik badan naik..and terjelepek kepala kt tepi kolam...huh hah huh hah alhamdulillah ya Allah..nikmatnya nafas ini..aku masih hidup!
Syukur syukur syukur..byk sungguh aku ucap syukur petang tu..series aku fobia tak nk men kt kolam dalam dah!kalaulah aku tak nmpk dinding td..i guess i will never see u guys anymore..(taknkla..tak kwen lgi huu~~..) indeed, that critical moment really has tought me so many things..bersyukurlah dgn nikmat yg ada selagi masih ada waktu.because life can suddenly has no time for anything!paling penting..kalau dah kail pnjg sejgkal..jgnle kolam dlm nk diduga!!
lepas insiden tu...aku terus gi changing room..nak siap2 balik smbil tk sbar2 nk citer kt lija ape dah jd.sekali masuk je changing room..tgk cermin besar..mak aih terkezut lg sekali aku tgk muka da hangus kena sunburn...alaahaii..hbis berbekas muka aku!nasib baik ade geng ngn liza huhu..tp tkpe..yg pnting aku masih hidup...syukur sekali lg..
begitulah adanya citer aku mlm ni..hopefully you get something from my entry this time.gamba2 kt entry ni are contributed by en taufiqshariff dlm sesi an evening at KLCC.thanks to him.saje bwak adik aku Nani jln2 kolumpo...sian dia asyik terperap kt umah je.oklah...gute nacht.


14 comments:

pateman said...

Eh kebetulan la plak. AKu pun citer pasal berenang tapi takde la citer cam ko ni. Takut mak aih. Kalo aku tak idup dah kot sebab aku memang tak pandai berenang2 ni. Huhuhuhu... Syukur2 kawan aku ni idup lagi (eh seriyes ni, ayat jer bunyi cam tak seriyes tau)

mawar said...

uih imah..jgn dek jgn! huhuu

len kali nak ikut pi swimming!! rituh serius x dapek ikut (takot azrin marah sbb da janji ngn dia :P). nak turun kolam lg nnti ajak haku tau!!

Gemuroh said...

swimming kat KRU ke?
kat bangi ni mane jek yg ade kolam renang..
syok gak la situ.. tp dah lame tk gi sane.. last g mase form 3 kot.. hehe

fizah said...

berdebar2nya baca..fuh, nasib dah baca tajuk dulu..syukur2..

memula nak komen : entry lebih kurang patem, tapi dah abes baca, tukar pulak..

komen gmbr: baju imah cam baju ngandung laa..:p

Gemuroh said...

kak tie~

anda telah di-tag oleh saya

ich bin niemand said...

huahhh!!!!
sorry la weh gambar banyak tak jadik
blurrr jekkk semua
mood nak amek gambar tadekk lah :P

best kan citer jemsbon?
rasa sangat kool....

juelee said...

wahhh takotnyer dengar cete akak..
tapi saya memang takot berenang pun huhuhuhu..
takpe la syukur akakn selamat..
majlis dah nak dekat nie heheh

MiSs iiMa said...

pateman: itulah syukur umo aku pnjang,klu tak sian kodok ko kesepian rindukan aku hehe

mawar: ecece ye ke takot azrin, merayu2 aku ajak ko join..tp kau..ish drama pulak..don wory nt kita masuk klas berenang lija beramai2..

gemuroh:yepp aku swim kt KRU, wp kad student da expired tp masih dpt hrga student hehe
apebnda yg ko tag aku nye?

fizah:tak nk cuba berenang ke fizah,bagus utk ibu mengandung.bak kate patem,baik ajar ank sejak dlm kantung lg hehe (ade ke)
eh ini fesyen tgh in skrg..fizah nk la tu hehe

niemand:ko memang..suh tgkp gamba aku je tade mood.tp takpe aku tau ko frust sebb burger ko kena pau haha.bnyk jgk gmba yg ok.
citer jemsbon mmg sgt kool smpai menguap2 aku..

Ju:itulah Ju,insyaAllah umo aku pnjg utk gi majlis ko hehe

fizah said...

baru nk tny ju, majlis sape yg dah dekat, mjlis ju ke imah? ;p

fiza tau sikit2 berenang tp tak dan nak gi la, rindu nak pi kru, especially hari selasa, sbb kolam baru pas cuci..uuu..

Fatima Saiful said...

imah tipu...kate ajak semua kengkawan tp lija je nak gi..tak ajak aku pong...huhuhu~adekah aku bukan kawan imah??apekah?
ha'ah..aku pon rs bj imah mcm bj ibu2 ngandung...baru nak tego tgk fizah da ckp..bleh laa pasnih pinjam...cam tak biase plak meminjam bj...ekekeke

en_me said...

ammvoiii, bestnyerrr gi klccc.. kannns

romzi seli said...

owh... mmc yer... awak in-charge untuk instrument tak? layang project tu... hari tu ada buat presentation kat sana... nak proposed alarm system untuk layang tu...

fizah said...

imah, anda ditag..time kaseh.

:p

MiSs iiMa said...

take:sori take aku igt ko bz familiday wiken2,sebb tu aku ajak lija..pasnih ko la org pertama aku ajak.tk nk join siap!
err ramai betul peminat baju aku..dont worry nt aku kasik korang rotate pinjam heh

en_me : amvoii..mstila bes

romzi : mmg instrument tp tk join layang pun.hrp maaf.