Monday, October 27, 2008

kawan2

mcm minggu2 sblum ni..every weekend biasanya aku akan turun bangi bertandang umah kakak kedua aku..kak yah.saje sebb dok rumah mcm boring skit sebb klu adik2 aku tak balik cuti sekolah..memang melangut la aku tatau nk buat ape..at least klu kat bangi boleh jumpe member2 UKM, ramai yg tinggal or menyewa kt sini..member2 ms belaja kt jerman or sometimes lepak ngn membe2 ofis.paling kurang pun kak ani balik dr melaka..boleh ronggeng2 shopping perabih duit ngn dia huhu.
semlm dinner ngn geng2 senior jerman.dr awal smpai habis dok citer pasal kerja je..maklumla sumer pun baru start keje.citer pengalaman masing2 kt tempt keje.ade yg kena masuk keje awal gile..740 da kena terpacak depan ofis.ade yg kena bersabung nyawa atas kapal..ade pulak yg kena ganggu celebriti heh..aku?dtg ofis lambt rilek2 minum milo..sekali vilas bg kerja..stress smpi ke petang.yg pasti sumer pun komplen tk ramai awek kt ofis dioarng heh sian..
esok ade mkn2 kt rumah saz..tak sure la open house ke ape..maybe saje panggil member2 dtg rumah berkumpul.sblum ni kt rumah Ju.beria aku nek komuter melaram ngn baju raya bagai..sekali org lain dtg pakai blause biasa je.cett.yg ni member2 fakulti.dulu kt UKM kami berlapan (aku Ju,Mawar, Take, Liza, Azrin,Saz,Hani) ni la yg conquer barisan kedua depan dlm lecture hall.tmpt duduk aku seblah hani..seat no.2. sekali sekala dpt berkumpul mmg best.pegi karaoke, pegi shopping sesame.tgk citer hantu sesame..then last2 yg paling takutnya aku juge hehe..teringt pulak zaman2 kt UKM dulu..selalu jer geng aku ni kena paksa tdo kt bilik aku.ms tu aku ade komputer monitor besar gile.lepas study sesame..on komputer..mainla game smpai ke subuh..tkpun sorang2 berebut microfon..menyanyi la smpai serak2.rindu betul!
setakat ni aku belum berkesempatan lepak sama2 ngn geng kolej.sempat jumpe ngn Za je.yg lain susah sebb masing2 dok jauh.ade yg dok johor,kelantan.lgpun ramai yg da kawen. Za pun da berbadan dua. Munira lg advance...bru je selamat lahirkan baby boy..mohd Ikmal..comel!hidung sama mcm mak nya hehe.dulu munira n Za pernah setinggan kt bilik aku satu sem.ms tu aku pun bosan kena dok sorang coz dpt bilik single..ade geng tdo sama pun best jgk..mlm2 boleh buat luahan hati hehe.Za ni kire best fren sejak first year masuk UKM lg..wp 4 tahun lg tua dr aku..tp perangai gile2 lebih kurang aku je huhu..biasanya kisah cinta dia mesti lebih kurang kisah cinta aku je..minat jenis org yg sama..frustrated..jatuh cinta lgi..tp sekrg mungkin da tak sama kot..sebb dia da kawen..aku?muda lgi hehe..
ngn membe2 ofis pulak..baru dua kali jumpe lepak2..mungkin situasi lain skit ngn mmber2 lain sebb bru nk develop friendship cewah.atau maybe aku ni baru sgt lg..sekali diorang bukak citer pasal projek ke citer pasal org tu org ni..aku da start nganga tak paham.tu belum lepak ngn bapak2 atau mak2 yg mmg minded keje je.but somehow mmg seronok bila dpt berkumpul dgn kawan2 :) sumer pun baik2 orgnya.at least ms ni la nk kenal rapat ngn kawan2, indirectly blaja jugk hal2 keje instead of just jumpe kt ofis keje..lepas office hour balik..erm tak gitu..
eh da lewat ni..kang tak bangun pulak nk gi open house saz..nite2.

6 comments:

-_- said...

haihhh....ape la nasib aku. Kena naik kapal aku tak kesah langsung....kena kacau celebriti laaa buat aku rasa macam TUUUUUUUTTTTT!!!!!!

MiSs iiMa said...

nk buat camne..ko terlalu cun utk golongan2 sejenis ko hahahaha

en_me said...

ammvoiii, sonoknyerr jumperr kawannns lamer.. kannns

MiSs iiMa said...

mmg syiok..amvoii

juelee said...

wahhh panjang hapdet ko ye imah...
eh adek ko dah kawen?

TIM biler lagik?hiks hiks hiks

Hani Bunny said...

aloooo imah..aku baca entry ko ni terringat dewan kuliah hat besaq tuh..kita dpn skali, tp pelik nya, dak laki dok blkg leh dgr ape kita ckp..sesungguhnya suara n vokal kita mantapppp sngguh!! hehhee