Wednesday, February 20, 2008

salji si hujan puteh

waduh...dingin benerrr mlmm ni..skrg da lama masuk winter tapi salji lebat blum turun2 lg.semlm aku bgun awl sekali tgk salji turun terus tertdo balik heh..tp snow nipis jela bak kate ron setakat nk buat abc leh la..mls betul nk kluar rumah time sejuk2 ni.pernah sekali aku terpaksa klua awl pg sebb nk amik tren jln jauh..kul 6 pg imagine the weather was at minus 8! time tu berjln pon mcm robot..pakai sweater,then pakai jaket smpai dua..sebijik cam spongebob!
teringt waktu first time aku main salji..masa tu taksub gile tgk salji..indah sgt pmndangan..evrything looks purely white..wp sblum ni blkang umah aku penuh ngn becak,cacing kluar dr tanahla..tak peduli dah sumer tu..salji punye pasal,sumer tmpt pun nk berguling2 (da tetutup ngn salji bole la kan buat camtu).seronok dpt kepal2 snow,baling2 kt muka org,bikin schnee man,sapu2 kat muka,main lungsur2 mengalahkan bdk tadika seri aman.
minggu lepas aku gi winter berg..kebtulan time tu snow mmg byk..tp syg taleh kepal so susah nk buat snow man.jeles sgt tgk org main ski,bdk2 pun terkedek2 main jatuh tergolek2..sebb aku pegi ngn bdk2,si maknye tak harap ank2 dia main ski so takkan aku nk main sorang..buatnye tertimbus dalm snow sorang2 tak ke innalillah jwbnye.ade je mmber aku yg aksiden time main ski smpai patah tangan la kaki la..takutt...tp teringin juge...selagi tak kena mn nk serik huhu..mintak jauh la sumer tu..
tak lama lg aku da nk balik mesia..so this probably be my last time main2 snow.im gonna miss this snow time very much.alhamdulillah,impian aku nk idup kt tmpt turun snow tercapai jugak...below are several pictures taken during snow time tahun lepas n also kat winterberg baru2 ni..sile layannn..sasss

ni kat winterberg..nak main ski tu..nak nak..

Cubaan mncipta snowman..bjaya jugakss

dulu berempat,sekrg berdua..tak lama lg bersorang..wuaa

beautiful view during snowy day

4 comments:

ich bin niemand said...

blame global warming :P

Anonymous said...

" beautiful girl during snowy day "

iQbal said...
This comment has been removed by the author.
mawar said...

uii..saje nak bg jeles bley main2 salji. cepat balikk! i linked ur blog to mine k