Monday, February 18, 2008

Nostalgia si bdk nakal

erm penatnye hari ni..mungkin sebb aku bgun awl pdahal belum cukup tdo..nk try tdo tp tak lena pulak..tatau le ape masalah lately susah bebeno nk tdo..pusing kiri pusing kanan pusing atas bawah tutup mata bukak mata tutup idung bukak mulut tp taleh lelap gak..pdahal kepala da berat,nk angkat mata pun tak larat da..same la mlm ni..last2 banguun smbung mkn ketiaw lakna semlm..sudahnye menambahkan lemak pulak ttgh mlm ni..
taleh tdo so aku bgun la ngadap kotak magic aku ni nk chatting rs cam maleh so just tgk gamba2 jela..sunyi2 cam ni layan blues pun best gak..(thesis oi..thesis..igt skit..)

tgk gamba lama2 teringat pulak zaman kecik2..dok kat rumah taman sabariah tu,balik sekolah tak sompek semyg zohor terus naik rumah kecik pi main rumah2..nek beskal round2 rumah..naik bas buaian, buai laju tak igt..last2 kena jerit ngn mama sebb tak smyg zohor lg,lg teruk merah telinga kena tarik huhu..degil..degil..
mama mmg garang..lg2 dengan bdk nakal cam aku ni..perangai mengalahkan jantan..menangis riuh sekampung...pastu tatau nk stop nangis cane heh..geng paling baik, abg aku anas ngn dua adik laki ican&amer..main bola asyik kena jd pnjg gol je sebb sepak tak pernah stret, main bola kaki tiga, main pasir,main kmputer game tembak2, main gusti bantal, main besikal..pastu klu jatuh ke kena ape2 ke aku la yg nangis paling kuat muahaha..
nakal2 pon paling mnja juge..time raya berhias sakann..rantai gelang dua tiga lapis, maklumle time tu adik kecik tade lg..tp sumer tu sumer mas2 celup blakee..pakai yg betul kang ade pulak bdk comel kena culik sebb comel sgt pakai emas tak celup..tak ke naya tu..

tp tu da lama lepas..time aku still sempat raya ngn mama..tiap kali raya pun pakai baju raya mama jahit...tiap kali raya pon cium tangn and pipi mama lepas smyg raya..
sayang sejuta kali syg..tak penah pun ade gamba raya dengan mama...
hm..rindunye saat dlu..da 13 tahun da..
ade satu lgu aku penah nyanyi untuk mama..ms tu ade singing contest,mama insist sgt aku nyanyi lagu tu..


"sewaktu azan mendayu-dayu....(lagu saujana)"


aku menang dpt no satu..tp waktu tu series aku tak tahu ape ape..

hm..kan da sedey..rasanye da bole tdo..gute nacht..


Famili photo; masa ni aku darjah 3 kot, sumer pun selekeh je



Gamba ijah nani masa kecik,asiah belum lahir..meriahnye rumah ni time tu.kat karpet nila aku selalu main gusti bantal..sape kluar petak kalah..konfem aku selalu menang haha

3 comments:

Santo said...

mane gamba ko masa kecik? :D

mawar said...

alamak..tersayu lak aku bc entry ko nih..huuu~

sian ijah n nani..ko ltk gamba depa pakai pampers je..sabotaj ni.

MiSs iiMa said...

santo : gamba aku ms kecik terlalu cumil untuku diletak kt sini hoho..

mawar : saje je aku nk menunjukkan ketoughan diorang wktu kecik2 dlu heh