Wednesday, January 11, 2017

RAWAT STROKE DENGAN VIVIX

VIVIX VERSUS STROKE

Stroke adalah gangguan kepada fungsi otak yang terjadi secara mendadak. Ini adalah berpunca daripada gangguan di pembuluh darah dalam otak di mana salur darah telah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak terganggu dan bahagian tersebut tidak akan menerima oksigen yang cukup, oleh itu sel-sel otak akan rosak dan mati dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak tersebut tidak boleh berfungsi dan lumpuh. 

Stroke ini juga merupakan kecederaan saraf yang serius dan gejalanya ialah kehilangan fungsi saraf secara tiba-tiba. Kesannya, akan berlaku kerosakan saraf kekal serta juga kematian jika tidak dirawat dengan cepat.

Pernah terfikir tak..??

Bagaimana VIVIX ni merawat stroke..??

Dalam vivix ni terdapat satu bahan yang teramat ‘POWER’. Sebab itulah vivix di panggil tonik ajaib. 

Dalam vivix ada resveratrol , bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat, anti-inflamasi dan anti-kanser.

Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo, rosak, mati dan abnormal  akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari. Vivix juga membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakkan sel itu menjadi sihat semula.

Hal ini terjadi kerana 4 bahan utama dan super duper hebat yang digunakan dalam penghasilan vivix antaranya ialah anggur muscadine. Di dalam anggur ini terdapat kadar resveratrol dan polifenol yang tinggi sehinggakan ia sendiri boleh menahan dirinya dengan cuaca yang panas dan melindungi dirinya sendiri dari bakteria dan fungus tanpa bantuan bahan kimia lain. Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. 

Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular. Kajian inilah yang telah membuktikan resveratrol ini mempunyai antioksidan yang sangat tinggi.

Jadi, tidak mustahil vivix boleh menjadi asbab kepada penyembuhan penyakit stroke ini kan.. ;) ;) ;)
 

No comments: