Monday, May 18, 2009

sabar sabar

huh sabar sungguh aku layan kerenah streamyx yg makin menggila lately.tk tau la ape punca..akaun asyik hang je kt server...dah tu satu hal pulak aku kena call streamyx centre semata2 utk suruh diorang reset balik account.pastu seminggu dua jadi pulak..klu kol terus dpt aku boleh tenang lg cool lg.nih smpai bengkak telinga aku dengar mesin jawab 'harap maaf, agen kami sedang sibuk!' dah tu kena kol lagi dan lagi dan lagiiiiiiiiiiiiiii...argghhhhh tension tollaaa!
seblum ni internet ok je..tp sejak kejadian kilat sabung menyabung sambar modem, terus line nih jd bengong.aku tuka modem baru beli aztech sebb seblum ni pakai aztech ok je..tp kali ni pakai router sekali sebb awal2 tersilap beli modem saja without wireless.sejak drpada ni la tangan aku asyik kena tekan 100 je utk reset akaun..tekan 100 sebanyk 100 kali!!grrr
abg aku cakp brand aztech ni puncanya, brand tak bgus sebb tu murah lg menyusahkan org.baru ni dah tuka pakai d-link and tp-link sekali dua-dua hangus kena sambar kilat lg sekali..hmpsss
dah jadi mcm ni, nk baya bil tmnet pun aku tak lalu.tgkla buln depan klu ade bajet aku nk melabur kt linksys.klu hang jgk..da tak kuasa aku nk pakai streamyx lg huh!

2 comments:

iQbal said...

ha ha ha!!! sabor je la..

Mohd Amir said...

Hehehe.. biasalah. Pekerja TM pun menghadapi problem yang sama :p Aku rasa better ko pegi terus ke TMPoint dah cerita problem ko. Selalunya diorang akan bagi modem baru. Talian 100 tu sekarang memang mengong sket.Sebelum ni customer service tu diorang out source kat orang lain. So sekarang ni baru nak cari orang TM yang jaga 100 tu. Banyak benda nak kena belajar lagi. Hehehe.