Friday, September 19, 2008

Meaningful Day- MyConvo


this entry should've come before the previous entry..tp memane pun tkpelah.
Well sblum aku start keje..aku akhirnya telah diiktiraf berjaya tamatkan my bachelor degree dgn suksesnye.alhamdulillah setelah pelbagai rintangan onak dan duri akhirnya ijazah ini ku genggam jua cewah.disebabkan aku join program double degree, aku grad lmbt setahun bnding mmber ukm yg lain.yg grad sekali ngn aku tahun ni baper kerat je student double degree yg lain sumer nye junior yg sememangnya aku tak kenal.
papepon syukur lah akhirnya tibe jua hr yg da lama aku tunggu..bkn ape, tiap2 tahun aku dok pakai jubah org je teringin gk nk merasa jubah konvo sendiri.cuma sadisnya tak cantik betulla kaler jubah aku..kaler cam hape tah..coklat yg dail lg tak ceria lgsung..sib baik bila aku pakai still nmpk cun..itu yg pnting huhu.tahun ni lain skit sesi konvo ukm..klu mcm tahun2 lepas setiap sesi campur2 kursus jd bermcm2 kaler jubah ade tp sekrg satu sesi satu kos.jd kemana2 pun kaler jubah coklat murung ni je la yg tampak.redha jelah.org da bg konvo banyak songeh pulak..
alhamdulillah melalui program double degree ni aku peroleh dua sijil bachelor dr 2 university.satu daripada UKM and the other one from UDE. paling bangga waktu dlm hall, naib canselor siap highlight lg student2 double degree ni..student2 double degree kena bgun n sengeh kepada ibu bapa yg hadir sbgai tanda studen2 yg tak sempt konvo tahun lepas huhu.tp tkpe..biar lmbat asalkan berbaloi..tk gitu..
cuma yg sedihnya ayah aku tak smpt join aku konvo kali ni.sedih sebb adik badik aku yg lain dia dtg tp time aku konvo dia tak dtg plak wuaaa.. :( salah aku jgk sebb lmbt bgtau.heran aku igt kan papa da tau sebb surat smpai kt rumah.mak aku yg inform kt aku bila aku nye konvo alih2 seminggu sblum konvo aku tanya ayah aku dtg ke tak dia kata dia tatau..sudah tmpth tiket ke medannnn...frust betul tp apakan daya..aku faham..keje ayah aku ni kdg tak kire masa..aku paham..
utk konvo ni aku smpt tempah baju..pergh ni first time aku tmpah baju kebaya and agak puas hti dgn jahitan Kak umi.wp geram gak sebb dia pndai2 charge batu berlian dia jahit extra utk aku..tp tkpelah,bila aku pakai tampak cantik juge..berseri2 gitu.
yg paling best..ramai yg dtg sama2 meraikan hr kejayaan aku ni.papa wp tak dpt dtg sempat hntar msj tahniah utk aku.terharu je bila baca.umi, kak yah, kak ani, abg anas amik cuti semata2 utk dtg konvo aku maklum lah kebetulan hr konvo tu wikday.amylia adik kecilku, iman n ain farhana si kecil ank sedare comelku pun ada.kebetulan en saiful pun balik bercuti jdi dia pun dtg sama siap masuk hall lg sebb org lain tak nk masuk.abg anas baru beli slr.bukan main tgkap gamba konvo aku begitu dan begini..gayanya 10 tp hasilnya...errr bolehla..
paling syiok bila dpt mcm2 huhu..dpt bunge-bungean, dpt 3 teddy bear yg comel, muffin pun ada.sengeh je aku hr ni..terasa bes yg semacam.terharu dgn penghargaan org yg hadir sama.kalau la papa ade....msti aku dpt lg satu bunga hohooo..thanks to all :)
Boleh dikatakan semua student double degree batch aku konvo sama2 tahun ni.so ms ni la kami jumpe berbual2 pasal current status masing2.kebanyakan da keje, aishah da ade bisnes spa sndiri, saz, tin chong keje ngn oil n gas company, nurik keje ngn KLIA while wan hamdi dgn astro.yg lain tak smpt tanya hehe.alhamdulillah sumernye berjaya dlm hidup masing2 tak lama lg edar kad kawen plak..sape dulu agaknya ye ;)
lepas lepak2 kt ukm aku n famili gi studio amik gamba.ni first time famili aku amik gamba kt studio.aku teringin nk ade gamba potret konvo.biarlah mahal skit pun..sekali seumor hidup kan.
sesi petang plak en ijad dgn baik hati nya telah setuju utk tgkap gamba konvo aku dan rakan2.memula masa jumpe pagi2 ramai kate nk join sekali da petang sumer hilang tah kemana.ade yg da balik lah..tk dpt kontek lah..last2 tinggal aku ngn aishah je.aini dila pun dtg ptg tu tp diorang da konvo tahun lepas.boring la plak dua org je tinggal..nk baling2 topi pun nmpk tak meriah huhu kesian betul.sekali ijad ajak gi putrajaya atleast scenary lebih cantik.panas betul hr tu..berbekas muka aku.konvo punya pasal..redah aje lah.seronok betul bergamba petang tu..memula malu2 kucing gak aku ngn aishah..apad pkwe aishah pun ikut sama.dia dgn gaya selambe n innocent buat aku nk tergelak je.kitorang sempat pegi masjid putrajaya then palace of justice.posing situ posing sini..smpai haus dan hangus muka (kesian ijad tak smpt minum air) and da nk dekat maghrib..kami pun pulang lah ke sangkar masing2..

"Happy Convo. May this be a stepping stone to success in this world and hereafter. Sorry I can't be around."-papa

Semoga Allah mmberkati kejayaan ini dan merahmati keluarga terutama papa yg banyak berkorban demi kejayaan aku selama ni..papa thanks for everything..
terima kasih kepada semua yg hadir..kak yah, umi yg sanggup ambik cuti, kak ani n abg anas yg dtg jauh dr melaka n perak to join this convo, my saiful anuar yg terpksa dtg pepagi buta utk masuk hall and watched me on the stage..rakan2 ukm yg dtg (mawar,dila,aini) n also those who wished me thru sms..and also en ijad yg sudi contribute all the lovely photos..semoga Allah merahmati kalian semua :)
so enjoy all the pictures below..alamak ijad tade gamba ko lah..aku letak link ko k.





MyFamily




MyFriends









MyConvo

6 comments:

juelee said...

selamat bergraduasi..nice pic!!! nape aku takde gambo konvo yg cantek camtuh??? Huhu jelessss weiii

blog BeliBuy said...

atas byk cite..tp gmbr sume kat bawah...tahniah atas kerjayaan anda ek

Anonymous said...

congratulation la cik imahhh hehehe
rajen betol apdet

theCekgu said...

selamat konvo. Congratzzzzz... gambau tak hengat!

Gemuroh said...

biasa la.. bukan hari² dpt konvo ye tak. sekali konvo, kasi all out punya. mcm dunia ini ana yg punya.. nway congates ya..

en_me said...

tahniah dapat grad, tahniah dapat keje tempat baghu.. sonok kannns..