Saturday, November 26, 2005

Jeghemen Class!

Guten Morgan!! Guten Tag! ich heisse Fatima. Wie heissen Sie? und Wie geht es Ihnen? huahua..antara ayat basic jerman yang aku da belaja.cuti kali ni aku attend kelas bahsa jerman.hoo best gakla.first time tengok Lehrer aku - Frau Ogasa (cikgu) agak terdongakkan memandangkan tinggiiiinye dia.hahah tapi manis orangnye.besala,omputihla katakan.tak kisahla ayat kitorang buat tahap cipan masuk tadika pun, she would always say 'gut! gut!' atau 'sier gut!'(very good).macam tula kalo nak jadi cikgu..always encouraging..
setakat ni da 2 minggu aku attend kelas ni.makin lama makin susah pulak..huhu biasala mana de bahasa yang senang blaja beb..erm tapi kalo da terer english jadi tak susah sangat, bhs ni lebih kurang bhs arabla..every noun has its own gender-weither masculin,feminine or neutral-perhaps itule part yang paling confuse.macam meja tu jantan,kamera tu betina haha mcmn diorang determine tu yang aku konpius!huhu..
sebenarnye kitorang kena attend this class for 120 hours.so sekarang probably 2 weeks left.boring gak kenkadang..tiap2 hari tengok muka sama je.diorang pun agaknye da bosan gak tengok muka aku!tapi sebb tiap2 hari dok praktis cakap jerman sampai kalo aku gi shopping ke baca buku ke asyik nak terkeluar kot jerman je.maklumle kita kena apply..hehe korang pun lepas ni kalo nak cakap ngan aku kena guna perkataan jerman haha.beh jugak blaja bhs ni,blh kelentong orang hehe tengokla lepas ni aku nak gi blja bahasa jepun plak,bahasa mandarin ke..bhasa korea..bhs tamil..bhs indon..bhs jawa..urdu..sulu..hulu..ulu..

5 comments:

john_laabu said...

nie ko dah comfirm ker gi german nie??

MiSs iiMa said...

konpem ar haha..ko kan da ckp nak sponsor aku..kan kan?

john_laabu said...

cehh....sponsar pakai brooch yang aku bagi tue..buat belanja kat german...ok la camtue..ko jual kat sumer orang german...kaya ooo...

izac said...

erm...akhirnye dpt awak g german kan lps bersusah2 blaja..cayala imah...chaiyok ek...moga awk trus cemerlang kat german tu sm mcm awk kat ukm...

Syukur & Hasmiza said...

ha..? wills du nach german fliegen?...wann?...was machst du da?..studieren? oder urlaub machen?..
ich bin syukur und ich studiere in deutschland...also..bis sp├Ąter ja...cussy..